Το παρόν ειναι προσφορά των επιχειρήσεων

Συνδεδεμένοι

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 262 επισκέπτες και κανένα μέλος

Μάριος Στρόφαλης - Υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων

marios-strofalis1
Kαι η επιστολή καθόδου του συμμαθητή Μάριου,
στο στίβο της πολιτικής... Αν μη τι άλλο, είναι
υποχρέωσή μας, να την προβάλλουμε.

"Αγαπητοί φίλοι,
θέλω να σας ανακοινώσω κάτι  που αφορά εμένα και επιθυμώ πάρα πάρα πολύ να αφορά και εσάς.
Αποφάσισα μετά από πολλή σκέψη να είμαι υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων. 
Ανεξάρτητος, μακρυά από κόμματα και αγκαλιασμένος από πολιτιστικές , κοινωνικές και επαγγελματικές ομάδες  πολιτών.
Γεννήθηκα, μεγάλωσα και ζω στο κέντρο της Αθήνας, στον Άγιο Παύλο...
Τα σχολεία μου ήταν το 55ο Δημοτικό της Λιοσίων, το 2ο Γυμνάσιο και Λύκειο Αθηνών της Αχαρνών, το Εθνικό Ωδείο της πλ. Βάθη, το Βιολογικό του Παν/μίου Αθηνών και τα υπόλοιπα στο Παρίσι.
Είκοσι χρόνια τώρα γράφω μουσική και τραγούδια για ταινίες, θεατρικές παραστάσεις, τηλεοπτικές σειρές και κάνω συνεχώς συναυλίες με τα μουσικά μου σύνολα.
Τα τελευταία τρία χρόνια εκτελούσα χρέη καλλιτεχνικού συμβούλου για τα  φεστιβάλ της Τεχνόπολης του Δήμου Αθηναίων. Δημιούργησα το Athens world music festival, το open air cinema,  αναμόρφωσα  το jazz festival σε Athens Technopolis Jazz festival, έδωσα βήμα σε νέους δημιουργούς και προσπάθησα να συμβάλλω σε ένα πρόγραμμα υψηλής αισθητικής.
Δεν κλείστηκα μέσα στο οικόπεδο της Τεχνόπολης. Ήμουν όσο πιο πολύ ενεργός μπορούσα μέσα στην πόλη , είτε σαν οργανωτής είτε σαν καλλιτέχνης.
Έτσι κατέληξα να κάνω το σημαντικότερο πράγμα που μπόρεσα , για το οποίο είμαι πολύ περήφανος.
Το Αθηναϊκό καλλιτεχνικό δίκτυο.
(Το Αθηναϊκό καλλιτεχνικό δίκτυο δημιουργήθηκε μέσα στο 2012 από πολλές ανεξάρτητες καλλιτεχνικές ομάδες της πόλης με στόχο την αξιοποίηση στο μέγιστο δυνατό βαθμό του καλλιτεχνικού εθελοντισμού, την ανάδειξη στην Ελλάδα και το εξωτερικό του καλλιτεχνικού μας δυναμικού, την ενίσχυση του πολιτιστικού τουρισμού και την στήριξη των πολιτιστικών και κοινωνικών αξιών . Το δίκτυο συνδικτυώνεται με άλλους φορείς και εγγυάται την επιτυχία των δράσεων όπου συμμετέχει, ενώ παράλληλα συγκεντρώνει ανταποδοτικά οφέλη, τα οποία και διανέμει στα μέλη του, εφαρμόζοντας ένα πρόγραμμα σύνθετης ανταλλακτικής μη νομισματικής οικονομίας. Σήμερα το δίκτυο αποτελείται από περισσότερες από 400 καλλιτεχνικές ομάδες και πολλούς εθελοντές διαχειριστές).
Με το δίκτυο δημιουργήσαμε ήδη 3 πολιτιστικά προγράμματα και τα αντίστοιχά τους φεστιβάλ.
Μικρό Παρίσι των Αθηνών (Petit Paris dAthenes)
Κήποι της Αθήνας (Athens Gardens festival)
Η Πατησίων μας (Patision Cinemart festival) (μια φωτογραφία για την Πατησίων).
Mέσα σε 2 χρόνια κάναμε πάνω από 30 μεμονωμένες δράσεις και επίσης  το τετραήμερο Athens gardens festival 2013 στον Εθνικό κήπο και το 8ήμερο πολυφεστιβάλ «Μικρό Παρίσι των Αθηνών» στην ευρύτερη περιοχή γύρω από την πλατεία Βάθης.
Το Αθηναϊκό καλλιτεχνικό δίκτυο προκάλεσε μια μεταμόρφωση όπου κι αν ακούμπησε. Στους κήπους, στο εμπορικό κέντρο, στις βιτρίνες των άδειων καταστημάτων και των χώρων πολιτισμού της Πατησίων, στο δικό μας «μικρό Παρίσι των Αθηνών» δηλαδή από την Ομόνοια και την πλατεία Βάθης ως τον σταθμό Λαρίσσης εκεί που πολλοί δρόμοι έχουν Γαλλικά ονόματα.
Το Αθηναϊκό καλλιτεχνικό δίκτυο έφτιαξε μια αξιοζήλευτη οργανωτική δομή προετοιμασίας υψηλών προδιαγραφών φεστιβαλικών θεσμών και διαχειρίστηκε με το καλύτερο τρόπο το ανθρώπινο δυναμικό είτε επρόκειτο για καλλιτέχνες είτε για διαχειριστές, διοχετεύοντας το σε στοχευμένη δημιουργική ή εκπαιδευτική απασχόληση. 
Το Αθηναϊκό καλλιτεχνικό δίκτυο κατόρθωσε επίσης και δικτυώθηκε με σημαντικούς φορείς της Αθήνας (Εμπορικοί και άλλοι επαγγελματικοί σύλλογοι, κοινωνικοί φορείς κ.λ.π.) καθώς επίσης απ’ ευθείας με τα στελέχη των Δημοτικών υπηρεσιών νικώντας έτσι αφ’ ενός την γραφειοκρατία και αφ’ ετέρου την δυσπραγία κάποιων αρχόντων.
Τρία χρόνια τώρα αφιερώνω  τον ευατό μου σ’ ένα πολιτιστικό όραμα που αρμόζει στην Αθήνα.
Οραματίζομαι  μια ανεξάρτητη Δημοτική αρχή που δεν ελέγχεται από κόμματα,  σχεδιάζει πολύ πριν αναλάβει τα ηνία και αξιοποιεί όλες τις δυνατότητες που παρέχονται πρωτίστως από το ανθρώπινο δυναμικό της Αθήνας εντός κι εκτός Δημοτικών υπηρεσιών.
Μια Δημοτική αρχή  ανοιχτή σαν βεντάλια ευρισκόμενη σε μόνιμη όσμωση με την κοινωνία που θα κάνει ανοιχτό προσκλητήριο για την συμμετοχή όλων των πολιτών στην διαχείριση της κάθε γειτονιάς. 
Σ’ αυτήν την δύσκολη στιγμή της Αθήνας μας, της πόλης που γεννηθήκαμε και επιλέξαμε για να ζούμε και να εργαζόμαστε, εγώ , οι συνεργάτες μου και άλλοι δραστήριοι και οραματιστές Αθηναίοι αποφασίσαμε να συγκροτήσουμε έναν ανεξάρτητο συνδυασμό.
Το όνομα του συνδυασμού είναι Αθηναϊκά Πολιτιστικά Δίκτυα.
Η καρδιά του συνδυασμού είναι το Αθηναϊκό καλλιτεχνικό δίκτυο και μαζί του άλλα αντίστοιχα δίκτυα και ομάδες πολιτισμού, επιστημών, ενεργών πολιτών και επαγγελματιών.
Η ατζέντα της Δημοτικής διαχείρισης και πολιτιστικής αναμόρφωσης υπάρχει ήδη επεξεργασμένη στην φαρέτρα μας και είμαστε διατεθειμένοι να την χαρίσουμε στην κοινωνία του Δήμου Αθηναίων και άλλων επίσης Δήμων,  όποιο κι αν είναι το εκλογικό αποτέλεσμα.
Mε στοχευμένο πολιτιστικό σχεδιασμό 2ετίας
οικοδομούμε γερές πολιτιστικές δομές και συμβάλλουμε  στην τουριστική απογείωση, την εμπορική ανάπτυξη, την επανάκαμψη της οικονομίας. Φτιάχνουμε την λεωφόρο των διεθνών προοπτικών του Έλληνα δημιουργού, του Έλληνα καλλιτέχνη, της Ελληνικής καλλιτεχνικής ομάδας και του φιλέλληνα που μας τιμάει γιατί επέλεξε την Αθήνα και την Ελλάδα για πατρίδα του.
Βάζουμε την πολιτιστική διαχείριση και την καλλιτεχνική έκφραση μέσα στα σχολεία με τα προγράμματα προετοιμασίας των φεστιβάλ και συμβάλλουμε αποφασιστικά στην αναβάθμιση της δημόσιας εκπαίδευσης.
Το δίκτυο είναι ήδη έτοιμο να οικοδομήσει την Αθηναϊκή καλλιτεχνική ακαδημία.
Βάζουμε τα προγράμματα προετοιμασίας των φεστιβάλ σε όλη την κοινωνία και συμβάλλουμε αποφασιστικά στην επαναδημιουργία κοινωνικής συνοχής και κοινωνικών αξιών, στο ουσιαστικό γκρέμισμα της αποξένωσης, των εχθροτήτων και της εγκληματικότητας.
Επαναφέραμε ήδη κατά πολλούς και συστηματοποιούμε  την πολιτιστική διπλωματία ανοίγοντας κι άλλους δρόμους για τον τουρισμό, την οικονομία, το εμπόριο, την αγροτική και εν γένει εγχώρια παραγωγή. Μας αφορά ιδιαιτέρως η σχέση της Αθήνας και των δικτύων μας με την επαρχία , την αγροτική παραγωγή και την περιφερειακή δημιουργία.
Ανεβάσαμε τον εθελοντισμό σε άλλη διάσταση. Χωρίς μιζέριες, χωρίς θλίψη, με δημιουργικούς στόχους, με την σαφή αίσθηση της επένδυσης, με την συμμετοχή σε μεγάλα κοινά οράματα και με την στοχευμένη αξιοποίηση του ταλέντου ή της θέλησης του καθενός.  
Τα Αθηναϊκά Πολιτιστικά Δίκτυα  δεν  είναι ένας συνδυασμός που απλά θα στείλει κάποιους πολίτες στο δημοτικό συμβούλιο αλλά μια υπερ-οργάνωση που  είναι έτοιμη να δεχτεί και να αξιοποιήσει όλη εκείνη την ενέργεια από συλλογικότητες πολιτών, μεμονωμένους πολίτες,ανθρώπους των γραμμάτων και των τεχνών, επιστήμονες, τεχνίτες, επαγγελματίες, ανέργους, συνταξιούχους, ανθρώπους με αναπηρίες,  ηλικιωμένους και μετανάστες.
Ας σκεφτούμε τον πολιτιστικό καταστατικό χάρτη που μπορούμε να δημιουργήσουμε με τις δικές μας δυνάμεις και την ουσιαστική αξιοποίηση Ευρωπαϊκών πόρων. 
Επτά  10ήμερα ‘’μικρά Παρίσια’’ ένα για κάθε διαμέρισμα, Αthens Gardens Festival, Patision Cinemart, Acropolis culture cycle (δεκαήμερος πολιτιστικός γύρος της Ακρόπολης), Mediterrepolis (Πρόκειται για την πολιτιστική πλατφόρμα του δικτύου που θα ταξιδεύει σε λιμάνια της Μεσογείου σε τακτά χρονικά διαστήματα και που στόχο έχει να ξαναδώσει στην Αθήνα και τον Πειραιά την πάλαι ποτέ ηγετική πολιτιστική θέση σε όλη τη Μεσόγειο) , φεστιβάλ τραγωδίας δρόμου στους αρχαιολογικούς χώρους, φεστιβάλ του κρασιού και του λαδιού, το μεγάλο ετήσιο Συμπόσιο φιλοσοφίας στην Ακαδημία Πλάτωνος και πολλά άλλα και στα 7 διαμερίσματα.
Το παράδειγμα της βασισμένης στον πολιτισμό οικονομικής ανάπτυξης του Εδιμβούργου και της Αβινιόν μας δείχνει τον δρόμο.
Η μόνιμη συνεργασία του δικτύου αυτά τα δύο χρόνια με τις ενώσεις ξενοδόχων, εμπόρων , επαγγελματιών και επιστημόνων μας έδωσε την δυνατότητα της στελέχωσης των  Αθηναϊκών πολιτιστικών δικτύων  με εμπειρογνώμονες του τουρισμού, της οικονομίας, της οικολογίας, καινοτόμων τεχνολογιών και επιστημών.
Ξεκινώντας από τον πολιτισμό και τις αξίες του, προσεγγίζουμε όλους τους τομείς που συνθέτουν τον Δήμο Αθηναίων και σχεδιάζουμε κι άλλους που θα κριθούν απαραίτητοι στο μέλλον για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των Αθηναίων και των επισκεπτών της πρωτεύουσας.
Αυτά κι άλλα πολλά θα τα δείτε στο πρόγραμμα που θα ολοκληρώσουμε τις επόμενες ημέρες.
Τα Αθηναϊκά πολιτιστικά δίκτυα είμαστε οι ανήσυχοι Αθηναίοι που ζούμε, περπατάμε και βιώνουμε την Αθήνα στην σκληρή της καθημερινότητα. .
Είμαστε εμείς που ξέρουμε τους κρυμμένους θησαυρούς και τις κακοτοπιές της μεγαλούπολης. Είμαστε αυτοί που πονάμε περισσότερο από κάθε άλλο για το ολίσθημα της Πατησίων, της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, της Αχαρνών, των Πετραλώνων και τόσων άλλων όμορφων γειτονιών. Είμαστε εμείς που νοιώθουμε την εγκατάλειψη στα Σεπόλια, τα Πατήσια, τους Αμπελοκήπους , το Νέο Κόσμο σε όλη τη γύρω Αθήνα που θα ήθελε να ήταν προάστιο για να έχει επί της ουσίας Δημοτική αρχή.
Είμαστε εμείς που πολύ καιρό τώρα είμαστε έξω στους δρόμους και τα πάρκα της πόλης και δημιουργούμε θεσμικές δομές πολιτισμού και ανθρωπιάς.
Είμαστε οι Αθηναίοι  που θέλουμε και γνωρίζουμε πως να αλλάξουμε την πορεία της Αθήνας προς ένα λαμπρό μέλλον που αξίζει σ’ αυτήν και τους ανθρώπους της.
 
Με σεβασμό
 
Mάριος Στρόφαλης
Συνθέτης , πιανίστας.
Δημιουργός και συντονιστής του Αθηναϊκού καλλιτεχνικού δικτύου.
 
 
Βιογραφικό Μάριου Στρόφαλη
Γεννήθηκε στην Αθήνα το1969 . Ξεκίνησε τις σπουδές του στη μουσική σε ηλικία έξι χρονών στο  Εθνικό Ωδείο απ΄όπου απέσπασε τα Διπλώματα Πιάνου , Αρμονίας , Αντίστιξης , Φούγκας , Διεύθυνσης Χορωδίας και Σύνθεσης με καθηγητές τους Μ. Μαυρίκου, Β. Πατρικίδη, Δ. Δραγατάκη, Α. Κοντογεωργίου και Μ. Τραυλό αντίστοιχα .  Παράλληλα απέσπασε το πτυχίο Βιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Ολοκλήρωσε τις ακαδημαϊκές του σπουδές στην σύνθεση , μουσικολογία και δραματουργία στο Conservatoire N. Superieur M. D. de Paris και το Πανεπιστήμιο Paris VIII στην Γαλλία , απ΄όπου απέσπασε Μaitrise με dispense DEA με κύριους καθηγητές τους  G. Grisey και Α. Βοnnet .
   Επίσης, εργάστηκε μεταπτυχιακά στο πιάνο για έναν χρόνο με την Βίνια Τσόπελα, παρακολούθησε σεμινάρια του Κωνσταντιν Γκάνεφ, σεμινάρια σύνθεσης του Θεώδορου Αντωνίου και του Κάρεν Χατσατουριάν στην Μόσχα όπου κι επέτυχε να εισαχθεί στο κονσερβατόριο Τσαϊκόφσκυ
    Δραστηριοποιήθηκε ως συνθέτης και ως σολίστ του πιάνου στην Ελλάδα και την Γαλλία δίνοντας ρεσιτάλ και γράφοντας μουσική για μικρά και μεγάλα σύνολα , για σόλο όργανα και συμφωνικές ορχήστρες.
Εργάστηκε στο Εθνικό Ωδείο ως καθηγητής υποχρεωτικών και ανωτέρων θεωρητικών και στο Σύγχρονο Ωδείο ως καθηγητής Μουσικής θεάτρου , κινηματογράφου και τηλεόρασης .
      Η κύρια του ενασχόληση εδώ και δεκαέξι  χρόνια είναι η σύνθεση μουσικής για τον κινηματογράφο , την τηλεόραση και το θέατρο .
Τα τελευταία 15 χρόνια είναι ο σταθερός μουσικοσυνθέτης - επενδυτής του Πάνου Κοκκινόπουλου ,του Σταύρου Στάγκου , της Σοφίας Παπαχρήστου , του σεναριογράφου Νίκου Απειρανθίτη και αρκετών άλλων καταξιωμένων σκηνοθετών. 
     Το 2007 ξεκινά να συνεργάζεται με τον Λευτέρη Παπαδόπουλο και  το 2009 μελοποιεί, δισκογραφεί και  παρουσιάζει το ‘Άσμα Ασμάτων’ σε μετάφραση του προαναφερθέντος. 
       Tα τελευταία 11 χρόνια  δίνει συνεχώς συναυλίες με το κουαρτέτο του και δισκογραφεί τα European Taxim Ι και ΙΙ , που είναι κινηματογραφικά ταξίδια στα λιμάνια του Μεσογειακού , νότιο-Ευρωπαϊκού Πολιτισμού.
Το 2012 δημιουργεί το εξειδικευμένο σε τάνγκο μουσικό σχήμα Tanguerissimo μαζί με τους Κώστα Βλαχόπουλο και Roman Gomez. 
 
AΛΛΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ
 Το 2012 δημιούργησε το Αθηναϊκό καλλιτεχνικό δίκτυο μια υπερ-δραστήρια κοινότητα αποτελούμενη πολλές ανεξάρτητες καλλιτεχνικές ομάδες της πόλης, με στόχο την αξιοποίηση στο μέγιστο δυνατό βαθμό του καλλιτεχνικού εθελοντισμού, την ανάδειξη στην Ελλάδα και το εξωτερικό του καλλιτεχνικού μας δυναμικού, την ενίσχυση του πολιτιστικού τουρισμού και την στήριξη των πολιτιστικών και κοινωνικών αξιών . 
Athens gardens festival, Petit Paris d' Athenes (το μικρό Παρίσι των Αθηνών), Patision Cinemart και Mediterrepolis είναι τα 4 πολιτιστικά προγράμματα-φεστιβάλ του Αθηναϊκού καλλιτεχνικού δικτύου που είναι σε πλήρη ισχύ.
Το 2013 αναλαμβάνει Γενικός Γραμματέας της Αυτοδιαχείρισης δηλ. του οργανισμού συλλογικής διαχείρισης της Ένωσης μουσικοσυνθετών στιχουργών Ελλάδος (ΕΜΣΕ). 
Τον  Ιούλιο του 2011 ξεκινά να εργάζεται στην Τεχνόπολις του Δήμου Αθηνών ως καλλιτεχνικός σύμβουλος των μουσικών φεστιβάλ. Το καλοκαίρι του 2012 δημιουργεί το ''Athens world music festival'' στην Τεχνόπολις και το 2013 αναδιαμορφώνει το Athens Τechnopolis Jazz Festival. 
Το 2006 διατέλεσε Ταμείας της ΕΜΣΕ ( Ένωση Μουσικοσυνθετών Στιχουργών Ελλάδος). 
To 2004 συγγράφει και επιμελείται συνολικά το σύγραμμα μουσικής του ΙΔΕΚΕ (ινστιτούτο διαρκούς εκπαίδευσης ενηλίκων).
 
      Παρακάτω βλέπουμε έναν κατάλογο με έργα που έχουν δημοσιευθεί.
 
SOUNDTRACKS ΤΑΙΝΙΩΝ
 
Κιν. Ταινίες μεγάλου μήκους
      Τα χρυσά μήλα των εσπερίδων (σκηνοθεσία Σ. Παπαχρήστου )
      Πίσω Πόρτα (σκην. Γ. Τσεμπερόπουλος )
      Να μ΄αγαπάς (σκην. Α. Θωμόπουλος )
      Όταν χορέψουμε μαζί ( σκην. Α. Γεωργαντάς )
      Υπάρχουν λιοντάρια στην Ελλάδα; (σκην. Ε. Μπόικο )
      Οι Γενναίοι της Σαμοθράκης  (σκην. Σ. Τσαρουχάς )
      Λίστα Γάμου ( σκην. Π. Πορτοκαλάκης )
      Μυστικά και ψέμματα (σκην. Σ. Στάγκος)
      Εmma blue (σκην. Bob Maclane)
      Biloba (σκην. Σ. Παπαχρήστου)
      Illusion (σκην. Σ. Καρύδας)
Κιν. Ταινίες μικρού μήκους
          Το ποτάμι (σκην. Α. Μπαφαλούκας )
          Το παντρολόγημα (σκ. Γ. Μπακόλας )
          Αμέρικα (σκ. Σ. Καρύδας )
          Cross (σκ. Α. Κακαβάς )   υποψηφιότητα για 1ο βραβείο Μουσικής 
Στο Cinema Technology New York 
                                                  Film Festival
          Η σιωπή ( σκ. Σ. Πολυχρονάκης )
          Ο μικρός  ινδιάνος (σκ. Σ. Στάγκος ) Βραβείο Μουσικής στο         
                                                                  Φεστιβάλ Της Δράμας 
          Μηδέν Θετικό ( Α. Μπαφαλούκας)
          Με τα δικά τους μάτια (E .Vosgerau)                                        
          Κleiner streifzug (ταινία κινουμένων σχεδίων της 
                                       Σ. Παπαχρήστου)
          Τicket to ride (M. Nικολακάκης )
          Η Κούκλα (Α. Κακαβάς )
          Το κτήνος με τα πέντε δάχτυλα (Β. Λελούδα )
          Το δώρο (Μ. Νικολακάκης )
          Η υπόσχεση (Α. Κακαβάς )
          H μαριονέττα ( Μ. Νικολακάκης)
          Roi mat (Δ. Γεωργαντάς)
          Το νόημα της ζωής ( Ι. Ζionga)
          To παραμύθι του κλεμμένου χρόνου ( Σ. Παπαχρήστου)
          Ηappy life (Μ. Νικολακάκης)
          Συνοριακός σταθμός ( Ν. Σπετσιώτη)
Ντοκυμαντερ
             Δημόκριτος ( Μ. Λάφη) Ινστιτούτο Ενέργειας Δημοκρίτου
           Παρασκήνιο 2ο Γυμνάσιο Αθηνών (Σ. Καρύδας ) ΝΕΤ
           Τα ναρκωτικά στην Ευρώπη (Κ. Βάκκας ) τηλ. Σειρά ΕΤ 3
           Το Ευρωπαϊκό όνειρο (Κ. Βάκκας ) τηλ. Σειρά ΕΤ 3
           Το αλκοολ στην Ευρώπη (Δ. Αρβανίτης ) τηλ.σειρά ΕΤ3
           Το aids στον κόσμο (Δ. Αρβανίτης ) τηλ. Σειρά ΕΤ 3
           Τα παιδιά του Οδυσσέα  (Σ. Παπαχρήστου )
                             Τηλεταινία SAT 3  Γερμανίας.
           Θεμιστοκλής Σοφούλης (Α. Κακκαβάς) ΕΤ1
        
 
SOUNDTRACKS ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΩΝ ΣΕΙΡΩΝ
 
Νυχτερινό δελτίο (Π. Κοκκινόπουλος ) ΕΤ 1
Γλυκόξινο κρασί ( Γ. Λαπατάς ) Αντέννα
Ερόϊκα (Π. Κοκκινόπουλος ) ΕΤ 1
Ανίσχυρα ψεύδη ( Α. Γεωργαντάς ) ΕΤ 1
Δούρειος Ίππος (Γ. Κορδέλλας ) Αντέννα
Εκτός πορείας (Α. Γεωργαντάς ) ΕΤ 1
Όσο υπάρχει αγάπη (Γ. Καραντινάκης ) Αντέννα
Στο δρόμο της καρδιάς ( Α. Θωμόπουλος ) Αlpha
Αχ και να ξερες ( Π. Κοκκινόπουλος ) Alpha 
Χάρτινο καράβι ( τηλεταινία , Π Κράβας ) Alpha
Πεθαίνω για σένα ( Π. Κοκκινόπουλος) Alpha
Aντίστροφη μέτρηση ( Κ. Κωστόπουλος ) Αντέννα
Απ΄την Ρωσία με αγάπη(τηλεταινία, Ρ. Εσκενάζυ)Αντ1
Ευτυχισμένες μέρες ( Σ. Μπλάτσος ) Αντέννα
Σαν γλυκό του κουταλιού (Ρ. Εσκενάζυ ) Αντέννα
Επαφή (Ι. Μπότσης ) Μega    
Δέκατη Εντολή ( Π. Κοκκινόπουλος ) Alpha (3ος χρόνος)
Ιστορίες από την απέναντι όχθη( Ν. Γραμματικός , Κ. Φιλιώτη , Γ. Κορδέλλας , Α. Μπαφαλούκας , Π. Φαφούτης , Μ. Λάφη) Αντέννα
Τα κορίτσια του μπαμπά  (Κ. Βαρελίδης ) Αντέννα
Μαύρα μεσάνυχτα  ( Π. Κοκκινόπουλος ) Μega Channel (2ος χρόνος)
To κλειδί του παραδείσου (Ε. Χρονοπούλου) Αντέννα
3ος νόμος (Π. Κοκκινόπουλος ) Mega Channel
 
ΜΟΥΣΙΚΗ ΓΙΑ ΘΕΑΤΡΟ 
Κίεβο (Σέρχιο Μπλάνκο-σκην.Ε.Σκότη) Ομάδα Νάμα-Θέατρο επί Κολονώ
A Christmas story - Χριστουγεννιάτικος χορός στο ζωϊκό βασίλειο(Μάριος Στρόφαλης) μουσείο Ακρόπολης
Η Αλίκη στην χώρα του σκακιού (Ι.Μακρόπουλος) Buzz
Το πέταγμα του Ίωνα (Ν.Σπετσιώτη) Θέατρο Σοφούλη
Βερολίνο-Παρίσι (καμπαρέ του Θ.Μουμουλίδη)
Amlet (W.Shakespeare, σκην. Θ.Μουμουλίδης)
Ξένος - Αόρατη Όλγα (Γ.Τσίρος, σκην. Γ.Παλούμπης) Εθνικό θέατρο
Gare de reves (M.Στρόφαλης) Bar theatre Τσάϊ στη Σαχάρα.
Τρωϊλος και Χρυσηϊδα - όλα είναι πόλεμος (Σέξπηρ , σκην. Ρ.Μουζενίδου) θέατο Δίπυλο
The Pride (A. Cambel , σκην. Σ. Στάνγκος). Θέατρο Αθηναϊς
Τα Μαγικά του Έρωτα του Λ. Παπαδόπουλου . Θέατρο Δίπυλο . Σκην.(Ρ. Μουζενίδου)
Rottweiler. Θέατρο επί Κολονώ. (Σκην. Ε. Σκότη) (2o βραβείο Haig μουσικής από το αναγνωστικό κοινό του Αθηνοράματος) 
Δανειστές . Θέατρο επί Κολονώ. ( Σκην. Γ. Παλούμπης)
Διονυσιακή νύχτα . Θέατρο Αθηνών .(Σκην. Γ. Παλούμπης)
Ραχήλ του Γ. Ξενόπουλου. Εθνικό Θέατρο. ( Σκην. Ε. Σκότη)
Kάνε πέρα θέλω να περάσω . Θέατρο Αλκμήνη (Σκην. Α. Burk)
Απ’ έξω του Α. Θωμόπουλου. Θέατρο Βαφείο ( Σκ. Λ. Καραλής)
Penetrator . Θέατρο επί Κολονώ ( Σκην Γ. Παλούμπης)
Bug , του Τracy Lets . Θέατρο επί Κολονώ (σκην. Γ. Παλούμπης )
Το χρονικό του δρόμου . Μουσικό Ονειρόδραμα του Α. Θωμόπουλου ( Δημ. Θέατρο Ν. Ηρακλείου )
Magic room theatre . Μια υποψία στη σκηνή . Musical , Cabaret.Της Μ. Τσαρούχα σε σκην. Β. Δούκα. (House of Art )
Εuropean taxim . Xoρόδραμα του Μ. Στρόφαλη . Ηouse of Art .
 
ΔΙΣΚΟΓΡΑΦΙΑ 
Άσμα Ασμάτων .  Legend
European Taxim. Ανεξάρτητη παραγωγή
Κράτα τα λόγια μου για φυλαχτό. Heaven music
Πίσω Πόρτα . Lyra
Γλυκόξινο κρασί . Universal music
Δούρειος Ίππος . Sony Bmg
Όσο υπάρχει αγάπη . Heaven music
Aχ και να ξερες . Alpha records
Να μ΄αγαπάς . Αrcadia media
Aνίσχυρα ψεύδη . Planetworks
Χρυσοθήρας της Ζωής . Αrcadia media
Γενναίοι της Σαμοθράκης. Alpha records   
Συμμετοχές με τραγούδια και σε άλλα Cd με κυριότερες τις συλλεκτικές  
Εκδόσεις της Lyra ΄΄Στου Τραγουδιου την Όχθη΄΄.
 
Τραγούδια του έχουν τραγουδήσει οι : Γ.Νταλάρας , Δ. Γαλάνη , 
Ε. Κυριακίδου , Σ. Σέμσης , Δ. Τσακνής , Χ. Θηβαίος , 
Τ. Τσανακλίδου , Ρ. Αντωνοπούλου,Γ. Κούτρας , Μ. Κανά ,
 Β. Λέκκας , Α. Μουτσάτσου, Δ. Πουλικάκος , Δ. Χατούπη , 
Ζ. Ρόχας, Δ. Ματσούκα, Μ. Παναγιωτοπούλου και άλλοι."

Αναζήτηση στο site