Το παρόν ειναι προσφορά των επιχειρήσεων

Συνδεδεμένοι

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 255 επισκέπτες και κανένα μέλος

Τρυφερές Βίαιες Συγχορδίες

Προς τιμην του συμμαθητή μου Φάνη Φωτόπουλου (παρατσούκλι - Το σθένος), που την τυχη του στη συνέχεια δεν την γνωριζω αν και τον συναντησα,  αφου είχε φτιάξει το σχημα κι επαιξα και στην κιθαρα του ένα πρωινο περνωντας απ τ σπιτι του... ανεβαζω λοιπόν για τα σαράντα χρόνια της κλάσης μου (1975-2015) μια απο τις τελευταιες του δουλειες και αναφερω ενα  μίνι βιογραφικο του σχηματος...

{youtube}5ZS6d2XeP5I{/youtube}

T.V.C. - ΑΘΗΝΑ - 1981

Η μπάντα ξεκίνησε τον Αύγουστο του 1981 στην Αθήνα σαν συνέχεια των "Video". Ο Φάνης Φωτόπουλος και ο Αντρέας Κουμπαρούλης, μέλη των "Video", μαζί με τους Πάνο Συμεωνίδη μπάσο, Νίκο Λουίζο πλήκτρα και Δημήτρη Δημητράκα τύμπανα, μετονομάζονται σε "Tender Violent Century" που αργότερα έγινε "Tender Violent Chords".

Ενώ οι "Video" είχαν ελληνικό στίχο, οι "T.V.C." είχαν αγγλικό. Ο πρώτος τους δίσκος ηχογραφήθηκε για την "Ocean Records", αλλά με τη βοήθεια του παραγωγού τους κυκλοφόρησε από την "Polygram" το '82, με τίτλο "T.V.C.".

Εκείνη την εποχή ξεκίνησαν οι συναυλίες στα τότε μαγαζιά, "Μεκκα", "Αρετούσα" στην Πλάκα, "Roxy" στη λ. Κηφισίας και στο "Κύταρρο", όπου παίζαν μια σαιζόν με τους "Απροσάρμοστους" του Π. Σιδηρόπουλου.

Εκτός από δικά τους τραγούδια, παίζαν "Sex Pistols", "Ramones", "Clash", "Blondie" κ.α. 'Εκαναν επίσης μια περιοδεία με τους "Forward Music Quintet" σε οχτώ πόλεις.

 

Το '83 κυκλοφόρησε ο δεύτερος δίσκος τους, με τίτλο "Make Me Up", πάλι από την "Polygram". Ο δίσκος αυτός έγινε χωρίς τον Φωτόπουλο που είχε αποχωρήσει. 'Ετσι με τη σύνθεση αυτή, εμφανίστηκαν τρεις μήνες σε μαγαζιά στο Τορόντο του Καναδά και όταν επέστρεψαν, η μπάντα διαλύθηκε.
Αργότερα ο Φωτόπουλος δημιούργησε τους "Groupies", ο Συμεωνίδης έπαιξε στους "Tango" και "Magic de Spell", ο Δημητράκας στους "Panx Romana", "Ριφιφι" και "Συμμορία".

Σημαντικές συμμετοχές στο δίσκο είναι αυτή του David Lynch στο σαξόφωνο και στα φωνητικά από την Μαντώ (Σταματοπούλου).

Παραγωγός ο Γιάννης Δουλάμης και μηχανικός ήχου ο Νίκος Πολίτης.

 

 

Αναζήτηση στο site