Το παρόν ειναι προσφορά των επιχειρήσεων

Συνδεδεμένοι

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 246 επισκέπτες και κανένα μέλος

Ιστορικό

Για την ιστορία του 2ου Γυμνασίου Αρρένων, που υπάρχει από τη δεκαετία του 50 σαν ένα από τα πλέον ιστορικά και σημαντικά εκπαιδευτήρια των Αθηνών, δε θα μιλήσουμε εδώ. Και λόγω αναρμοδιότητας και λόγω επιλογής.

Εδώ θα μιλήσουμε κυρίως για την ανάγκη για να βρεθούμε οι της δεκαετίας του ΄70, τα seventy's(!) και να συνθέσουμε τις αναμνήσεις μας, με τις συνθήκες της νέας πραγματικότητας, μεσήλικες πλέον, "αποκαταστημένοι" πια και πετυχημένοι σε διάφορους τομείς οι περισσότεροι, αλλά και με κάποια κενά προφανώς, σε αυτό που λέγαμε παλιά, "...χαρά και ευτυχία και τεράστια επαγγελματική επιτυχία - γκραν σουξέ...".

Του 70 εμείς, το τι εμπειριθήκαμε, ίσως περιγράφεται με γλαφυρότητα στην ομιλία μου στην Ετήσια συνεύρεση της 3/3/2012, την οποία μπορείτε να την διαβάσετε εδώ.

Εξ άλλου την ονομασία Tσαπ Τσαπ κολετζ, η γενιά μας την καθιέρωσε (βλέπε εδώ) κι έμεινε ανεξίτηλα στη συνείδηση των περισσοτέρων αφού και στα τέλη του 90 έτσι έμεινε να λέγεται το σχολείο μας! 

Κάποιοι, ξεκίνησαν τις επαφές για να αποκαταστήσουν τις όποιες ρωγμές του χρόνου και των συγκυριών.

Κυρίως δύο παρέες έκαναν την αρχή, όπως συνήθως γίνεται. Αλλά η συγκυρία της ανάγκης της κοινής αναζήτησης, ήρθε πιο οργανωμένα μετά από 2-3 προσπάθειες. 

 • Το 2001, βρεθήκαμε αρκετοί μαζί μετά από περίπου 26 χρόνια, οι Πλυτάς Ν., Μαυρωνάς Δ., Μορόγιαννης Δ., Περδικάρης Φ., Τσαγκρής Π., Χαλόφτης Π. και δειπνήσαμε στη ταβέρνα ενός φίλου, του Άρη, στα Εξάρχεια. Οι πρώτοι τέσσερις - "η ξακουστή τετράς" της Βικτωρίας και των Πατησίων, βρίσκονταν ενίοτε, σε καιρούς χαλεπούς και δύστροπους, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Όμως η ιδέα της επανένωσης άρχισε να κυκλοφορεί στα μυαλά μας εντονότερα. Μάλιστα εκεί διατυπώνεται για πρώτη φορά η ιδέα της ανάπτυξης ενός σχετικού site, αλλά όλοι το βλέπουμε πολύ πρώιμο σαν πρόταση.
  Οι 3 από τους 4 κολλητούς, Πλυτάς, Περδικάρης, Μορόγιαννης, ξαναβρεθήκαμε στα σπίτια εναλλάξ των δύο πρώτων αλλά και έξω και μιλήσαμε για τα παλιά, μεταξύ μεζέδων και οινοποσίας. 
 • Σποραδικά και ενδιάμεσα και άλλες παρέες, π.χ. Συντελής, Μανουσάκης κ.α. προσπάθησαν να ξαναβρεθούν, αλλά η συμμετοχή ήταν μικρή.
 • Στη συνέχεια τέλη 2/08 - Αρχές 3/08 στους Θρακομακεδόνες στη Ταβέρνα "Πελοπόννησος" μια άλλη παρέα από άλλα 5 άτομα, προφανώς με τις ίδιες ανησυχίες, κατορθώνουν και συναντιούνται. Είναι οι Κούτσικας, Κουρουνιώτης, Καποτάς, Βυνάκος, Κοταρίνος οι οποίοι και συνεχίζουν να προσπαθούν.
 • Έτσι στις 30/11/08, ξανασυναντιούνται στο Ελληνικό / Ταβέρνα "Κρασάδικο" και  γίνονται 6. Κούτσικας, Κουρουνιώτης, Καποτάς, Κοταρίνος, Καββάδας, Μπένος.
  Με την πρωτοβουλία και επιμονή του Βαγγέλη Κούτσικα, οι δυό παρέες συνεννοούνται και συναντιούνται.
 • Έτσι  στις 4/4/09 στους Θρακομακεδόνες / Ταβέρνα "Πελοπόννησος", χτυπάμε το πρώτο 13άρι: Κούτσικας, Κουρουνιώτης, Καπoτάς, Βυνάκος, Κοταρίνος, Καραμάνος, Μαυρωνάς, Πλυτάς, Περδικάρης, Μορόγιαννης, Ιωαννάτος, Μπάνος, Καββάδας
 • Κανονίζεται στις 4/11 να ξανασυναντηθούμε και με τη προσθήκη και άλλων, αλλά οι βουλευτικές εκλογές της 4/11/2009, μας αλλάζουν τα σχέδια και η συνάντηση μετατίθεται αρχικά για τις 7/11 και οριστικά στις 14/11/09, όπου και συναντιόμαστε στο Φάληρο, στομεζεδοπωλείο "Αλλοτινό". Αυτή τη φορά έχουμε κάποιες απώλειες, γιατί ενώ έχουν ενημερωθεί αρκετοί, τελικά λόγω ασθενειών, του παράλληλου αγώνα της Εθνικής ποδοσφαίρου με την Ουκρανία, αλλά και διαφόρων προσωπικών γιορτών, επετείων κλπ, βρισκόμαστε μόνο οι 9: Kούτσικας, Βυνάκος, Καποτάς, Καραμάνος, Καββάδας, Κουρουνιώτης, Μορόγιαννης, Παινέσης, Πλυτάς, αλλά πετυχαίνουμε την έκπληξη και έρχεται μαζί μας ο Βασίλης Κλέντος, ο καθηγητής μας, ενώ αποκτάμε και επαφή, μέσω Ν. Πλυτά, με την θρυλική "Σάρα" τη καθηγήτρια Κοροβέση, η οποία λόγω αργής ενημέρωσής της και κλεισμένης επίσκεψής της σε θεατρική παράσταση εκείνο το βράδυ, μας υπόσχεται την επόμενη φορά να είναι μαζί μας.
 • Στη συνάντηση, ανακοινώνεται και επίσημα η λειτουργία του site, www.tsaptsapcollege.org  που ανέλαβε ο "ειδικός" Δημήτρης Μορόγιαννης. Με την ευκαιρία αυτή ενημερώθηκε και όλος ο "απόδημος ελληνισμός": Κώστας Λέων, Βαγγέλης Μήλιος και Νίκος Λεβέντης και οι δύο πρώτοι ήδη ανταποκρίθηκαν. Μαζέψαμε αρκετά τηλέφωνα και mail. 
 • Από το 2010 και μετά, συνεχίσαμε να συναντιόμαστε αλλά όλο και πιο δύσκολα... η κρίση, η ηλικία η μικρή επαφή της γενιάς μας με το internet (ινετερενετ!!!) εμένα και κάποιους από τη κλάση μας, μας έβαλε σε σκέψεις. Αποφασίσαμε λοιπόν να "ανοίξουμε" το site σε όλη τη δεκαετία των αποφοίτων του '70, να ονομασθούμε  "... Οι τελευταίοι των Αρρένων" μιας και στις αρχές της δεκαετίας του 80, το σχολείο έγινε Λύκειο και... μικτό.
 • Συνεχίζουμε  όσο πιστεύουμε και όσο μας δείχνετε ότι έχουμε λόγο ύπαρξης.  Αν συμβάλλουμε ώστε η κοινωνία μας και η συμμαθητεία μας να επικοινωνεί και να βρίσκεται, τότε όλα καλά καμωμένα.
  Πρόσφατα στις αρχαιρεσίες βοηθήσαμε όσο γινόταν να εκλεγεί και ο Χρήστος Μαμαλάκης απόφοιτος '76. Ελπίζουμε σε πιο ουσιαστική δράση του Συλλόγου, μιας και η δεκαετία μας κυριαρχεί κι εκεί.
 • Ελπίζουμε και περιμένουμε η επικοινωνία μας να μεγαλώσει.

Γεια και χαρά σε όλους τους απανταχού τσαπτσαπκολλεγιόπαιδες...