Το παρόν ειναι προσφορά των επιχειρήσεων

Συνδεδεμένοι

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 289 επισκέπτες και κανένα μέλος

Tsap tsap college - Η ιστορία συνεχίζεται

Η Κοινωνία του Tsap Tsap College

Η κοινωνία του Tsap Tsap College, άρχισε να επικοινωνεί, να συναντιέται, να θυμάται και να ελπίζει ακόμα! Η ατελείωτη ιστορία της γενιάς που αποφοίτησε στο μεταίχμιο της μεταπολίτευσης 1974-75, της κλάσης του '57 και λίγο μεγαλύτερης - λίγο μικρότερης, που βίωσε την εποχή των χαστουκιών μέσα στη καρδιά της δικτατορίας, αλλά και τις αναλαμπές της ελευθερίας που ελπίζαμε να έρθει μαζί με το τέλος της χρυσής γενιάς του '60, φαίνεται ότι... συνεχίζεται !

Η γενιά των άκομψων νεανικών parties, του πουριτανισμού και της μεταλλαγής, των θερινών "Δελφοί", "Αλκαζάρ" και "Βικτώρια" και αργότερα "Ακροπόλ" καθώς και της έντονης πολιτικοποίησης. Αυτά και άλλα, ανακατωμένα με τις μπλέ κοριτσίστικες μαθητικές ποδιές, το γειτονικό 9ο Θηλέων, τις φαντασιακές ονειρώξεις σχολικές και μη, αλλά και ατελείωτες μαθητικές ώρες, 7ωρα, έξι ημέρες την εβδομάδα, πρωί - απόγευμα, εναλλάξ και επί τα αυτά...

Οι πειρατικοί σταθμοί, η Quinta της Φωκίωνος, η πρώτη απόπειρα για νεανικό συγκρότημα στους ήχους των Poll, των Socrates και των Εξαδάκτυλος, του Σιδηρόπουλου και του Σαββόπουλου, αλλά και Doors, Santana, Jethro Tull και Deep Purple. Στη συνέχεια ΑΒΒΑ και ταυτόχρονα... Μαρκόπουλος, Θεοδωράκης και οι "λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις". O Χατζιδάκις ήταν εξοβελιστέος ως "συντηρητικός" !!!

 Όλα αυτά μαζί με το "μπαράκι του Σπύρου", με το Rock'a'Rolla juke box, απέναντι, δίπλα στο Rodeo, ύποπτοι τύποι με μαχαίρι δίπλα στη γάμπα τη γεμάτη τατουάζ, η πρώτη κοπάνα με κορίτσι στον Άγιο Κοσμά (γεια σου Βάσω), το πεδίο του Άρεως, η ποδοσφαιρο-μανιακή γυμναστική στην "Αλάνα", βόλτες στο "Μουσείο", τα πρώτα φιλιά με τις συμμαθήτριες στα Αγγλικά, οι πρώτες "διαφορετικές" επαφές με τα κοριτσόπουλα της γειτονιάς μας...

 Από την εποχή των χαστουκιών του Μποντετζάγια και της Μεντζέλου (αμάν... τα χαστούκια της... που τα έχουμε δοκιμάσει όλοι...), περάσαμε στη... νέα τεχνολογία καθηγητών, της Κοροβέση (γνωστότερη ως Σάρα - "Το όνομά μου είναι Άλκηστις"), η "προοδευτική" φιλόλογος της εποχής μας !

Μετά ήρθαν τα γεγονότα του Πολυτεχνείου - ενω το πρόγραμμα έλεγε ημερήσια εκδρομή - η μεταφορά των σχολείων με το κουβάλημα των θρανίων μέσα στην Αχαρνών, από Χεϋδεν στη Σουρμελή... και ξαφνικά αποκτήσαμε θέρμανση!!! Στη συνέχεια οι Γυμναστικές Επιδείξεις, η μεταπολίτευση, η εκτόνωση, η αποχή, η εξαήμερη στη Κέρκυρα... όλα αυτα θαρρείς συνέθεταν ένα ιδιαίτερο πίνακα που μόνο ο Salvatore Dali θα μπορούσε να φιλοτεχνήσει...

Ο απίστευτος Γυμνασιάρχης κος Τσάπαλης (Tsap Tsap College), μαθηματικός εκ Γυμνασίου Καλλιθέας ορμώμενος, η Κα (με κάπα κεφαλαίο) Πάτρα, φιλόλογος, ο εξαίρετος κος Kλέντος, ιστορικός, ο ιδιαίτερος κος Σαγιάκος (γεια σου Αεκάρα), μαθηματικός και η λίστα δε σταματάει εδώ... με τους παλαιότερους Μάγειρα, Πνευματικού, Αποστολόπουλο,  (τον έβλεπα στη γειτονιά μου μέχρι πριν 3-4 χρόνια), αλλά και τη Χουρμουζιάδου (Je m' appelle Irene), τον Καρτσάκη, τον Σειραδάκη, την Αγριτέλλη, τη Σωτηροπούλου, τον Κουμπούνη κ.α. που θα θυμηθούμε σιγά - σιγά τα ονόματά τους, συνέθεταν ένα puzzle μιας εποχής που ευχόσουν να περάσει και να φύγει, μα τώρα αποστασιοποιημένοι από το χρόνο και με τη κλασσική διάθεση της εξιδανίκευσης του παρελθόντος, την αναπολούμε με ελαφρά νοσταλγική και γλυκειά αίσθηση.

Σε ανάμνηση όλων αυτών των στιγμών και σε ανάμνηση των συμμαθητών που δεν είναι πια κοντά μας, του Κοσμά Νικολόπουλου, του Φάνη Φωτόπουλου (το σθένος), του Ιάκωβου Κανακάρη (κουμπάρος και νουνός των παιδιών μου) και άλλων που δε γνωρίζουμε πιθανόν, σας καλούμε να εγγραφείτε στο site των αναμνήσεων και της ιστορίας μας.

Σύντομα θα αναρτηθεί αρκετό υλικό, φωτογραφικό και ηχητικό. Παρακαλούμε τους απανταχού συνοδοιπόρους, να μας συνδράμουν ηθικά και αναμνησιακά. Στείλτε μας το υλικό που διαθέτετε. Να είστε σίγουροι πως θα αξιοποιηθεί !

Με φιλικούς χαιρετισμούς σε όλους τους συμμαθητές που είμαστε φίλοι ακόμα (!!!) αλλά κυρίως σ' αυτούς που δεν κρατώ επαφές πια. Τον Σπύρο, τον Γιάννη, τον Γιώργο, τον Κώστα...  Καλό ξημέρωμα μάγκες. Στο επανιδείν...

Δημήτρης Μορόγιαννης

Αναζήτηση στο site

Νέα και... παλιά

Μισούμε ν΄αγαπάμε κομματια

Playlist: 0
Watching: Hate to love songs (37 videos)
Loading Player...