Το παρόν ειναι προσφορά των επιχειρήσεων

Συνδεδεμένοι

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 269 επισκέπτες και κανένα μέλος

The News

24.1.2017 - Σαράντα τρία και πέντε χρόνια μετά...

43 1

Μετά από 43 χρόνια ξαναβρεθήκαμε πάνω από 300 απόφοιτοι στον τόπο του εγκλήματος! Όχι όμως με τη διάθεση να πάρουμε το αίμα μας πίσω, αλλά με χαρά και συγκίνηση, όχι με κατήφεια, αλλά με χαμόγελα και καλά αισθήματα και με αρκετή διάθεση για καλαμπούρι και πειράγματα. Όπως τότε...

Από τα υγρά υπόγεια στα άψογα δάπεδα, από τις κρύες υπόλευκες αίθουσες, στις κροκί, με κόκκινες και γκριζοσιέλ πινελιές που έδεναν αρμονικά και στυλιστικά με το τσιμέντο, το αλουμίνιο και το νίκελ. Όχι δεν πρόκειται για αναπαλαίωση, αλλά για την με σεβασμό ανακαίνιση ενός ιστορικού χώρου, αυτού που ήταν το Β΄Γυμνάσιο Αρρένων Αθηνών και πέρασε μεταβατικά στο Β΄ΓΕΛ Αθηνών "Θόδωρος Αγγελόπουλος".

 

Είδαμε το μεστό και άκρως επίκαιρο 12λεπτο video-σύμπτυξη του "Παρασκηνίου" για το "Δεύτερο" και μετά από ένα γλυκύτατο 7λεπτο απόσπασμα από την ταινία του Θόδωρου Αγγελόπουλου "Μια αιωνιότητα και μια ημέρα", ακούσαμε-βιώσαμε, μια εξαιρετική πολυφωνική εκτέλεση του Ηπειρώτικου τραγουδιού για τον Μπότσαρη (βλέπε "Αναπαράσταση") από το σχήμα ΧΑΟΝΙΑ με την επιμέλεια και συμμετοχή του συνεργάτη του Αγγελόπουλου, επίσης απόφοιτο του "Δευτέρου", Αλέξανδρου Λαμπρίδη.


Κατά τα άλλα όλοι μίλησαν, αλλα οι λόγοι ήταν μεστοί, συγκινητικοί και ανθρώπινοι... Ο δήμαρχος Γ. Καμίνης, ο Πρόεδρος Ν. Βερροιόπουλος αλλά και ο Σειτανίδης, ο Μεταξάς, ο Μαρόπουλος, συμμαθητές όλων μας, αλλά πρωτίστως του Αγγελόπουλου. Γιατί γι αυτόν ήταν η τιμή, πέντε χρόνια μετά τον θάνατό του. Το σχολείο μας φέρει το όνομά του δικαίως και λυτρωτικά, παρακαταθήκη για τις επόμενες γεννιές που μάλλον ...δεν τον ξέρουν και δεν τον μελετούν πια. Αλλά έτσι είναι η Ιστορία. Απομυθοποιείται με τα χρόνια και αναγνωρίζεται με την αντοχή. Και η κα Πυρρή, νυν διευθύντρια του σχολείου, έκλεισε το εθιμοτυπικό και όλα αυτά παρούσης της οικογενείας Αγγελόπουλου, η Φοίβη και τα παιδια κ εγγόνια του.

Ο Χ. Μαμαλάκης, συντονιστής του προγράμματος που ολοκληρώθηκε με τον συμμαθητή Μάριο Στρόφαλη να κλείνει με υπέροχες μουσικές από την Καραίνδρου μέχρι τα ισπανόφωνα ...τσάμικα!
Εξαιρετικές επιλογές που δείχνουν το επίπεδο και την φιλοτεχνία του "Δευτέρου" που ήταν πάντα σε περίοπτη θέση μιας κ έβγαλε σημαντικούς λογοτέχνες, ζωγράφους και μουσικούς, πέρα από τους αναρίθμητους επιστήμονες.
Όλοι είμαστε μια αγκαλιά, χαμογελαστοί και περήφανοι. Ξεναγηθήκαμε, θυμηθήκαμε, οσφρηστήκαμε και αναβιώσαμε θύμησες. Από την μίνι έκθεση φωτογραφικών αναμνήσεων μέχρι τις αίθουσες διδασκαλίας. Με ένα ποτήρι κρασί στο χέρι και υπό την υπόκρουση των μουσικών της Καραίνδρου - απότιση τιμής για το έργο της με τον Αγγελόπουλο και με το Σύλλογο Αποφοίτων να έχει άλλη μια επιτυχημένη εκδήλωση στο ενεργητικό του και να ετοιμάζεται για την επόμενη, την ετήσια συνεύρεση.

Νάμαστε όλοι καλά μέχρι τότε που θα ξαναβρεθούμε... Αριβεντέρντσι, "Auf wiedersehen και στο επανιδείν πίξι ντίξι φλιξ", όπως συνήθιζε να λέει και ο αξέχαστος Ρασούλης.

Περισσότερο υλικό εδώ